Tuesday, April 19, 2016

Rutin yang tersadung ...ikut jadi

Sejak beberapa bulan lau,blog ini tidak lagi mengikut tema,topik yg ditetapkan tuan empunya blog.
Pakai hentam keromo saja. Ada masa langsung tak sempat nak buka dan updare verita dan cerita akibat busy yang melampau. Penat hap hap pun sama. Macam goldfish minta air.

So ,cerita yang tertulis pun ikut jadi dan yg dipublish pun ikut jari.

Sebenarnya banyak perkara menarik perhatian .

1 MDB apa dah jadi
Sekejap begitu sekejap begini
Kami yang marhaen pun ternanti nanti
Apa kesudahannya cerita paling sensasi ini.
Fitnahke atau mmg terjadi
Sat derma,sat pelaburan,sat Abu Dhabi,sat Arab Saudi......

Gempa bumi ,perang sana sini terjadi.
Kalau dulu org Vietnam bercempera lari
Sekarang tok arab dari Syria,Libya,Iraq ,Turki....

Tadi pagi...
Dah tertonggeng tonggeng ku intai
Bawah kereta ,belakang kereta
Tapi ...nak jadi cerita
Dia yang masih terlalu kecil ,maut jua
Kena tayar kereta.
Aduhai....
Sedih lihat Nina merenung anaknya yang kaku.

Senyum pesakit bila doktor memberitau lukanya hampir sembuh.Maka berangan ranganlah dia nak bawa kereta yang lama tersadai.Tapi si isteri menegah takut luka kembali parah.

Hujan turun agak lebat kelmarin. Lega. Namun hari ini mendung saja hujan tak jadi. Suhu pun kembali meninggi. Malam malam hari pun 98 darjah F .

Tentu anak anak tertanya tanya
Apa ni mama...
Cerita merawet entah kemana....haha.






4 comments:

  1. Kucin saya pon dulu mati pasai dok bawah taya.....suka sunggoh...sejuk ka? Rasa macam ada protection ka? Arwah mama mana nak tau...arwah mama suka pi marrket awai pagi...6.30am dah beli ikan temenung kat marrket jelutong! Tak nampak dan tak perasan teruih 'lenggek'

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uncle,
      Itulah, tak faham sunggoh feel kucing2 ni esp yg babies. Tayar kereta jadi fav place nak tenggek. Tiap kali nak keluar jenuh semboq ayaq bawah keta nak keluarkan depa. Shuuuh shuuh depa tak heran dah..

      Delete
  2. assalam..salam kenal..tq bertandang ke blog sy..
    sy pn lama x update blog..skjp ada..skjp x ada..ada masa dptlah update

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam. Semoga mama Rey terus berkarya.

      Delete