Sunday, December 21, 2014

Gulai tulang ikan kurau seperiuk.Goreng buncis sebelanga.Jom pekena.

Hari minggu.Sunyi sepi kampus ini.
Dua beranak yang tertinggal disini.....dok terpikir dari pagi.Apa ya nak makan tghhari.

So just before 12.00,cikson settlekan apa yang nak dimasak.
Tulang ikan kurau dan nenas siap jadi gulai.
Udang 6 ekor digoreng kunyit bersama buncis.

Maa....nak masak ikan steam la....cikli bersuara.So ke Gambang dia berbelanja.Bawa balik udang dan ikan yang makcikson tak tahu apa dia.

Ketung kentang bunyi kuali dan belanga bila ciklin ambil tugas didapur pula.
Sat lagi siap boleh makan tgh hari sama sama.
Eh jangan lupa sambal belacan pelancar selera....

Cikli di Perlis apalah dia makan ya...
Juga abang dan kakak di ibukota
Faten tentulah makan masakan mak mertua...

Happy lunching.....semua.

2 comments:

  1. Dapat idea nak masak apa utk berbuka hari selasa nanti...
    Terima kaseh cikgu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama sama.Ikan kering tu terlebih masin.Kena rendam lama sikit baru ok.

      Delete