Sebelum maghrib ,siap se periuk sambal daging resepi Peeja bersama se periuk gulai daging ayam cara saya.
Ha...Ni lah gambaran kelamkabut cikson mencuba resepi baru.Menunggu cikli balik dgn belacan yang dipesan itu yang haru ...adake keluar rumah jam 9 pagi hingga jam 5 baru kembali.Jenuh cikson menanti...semua akibat menunggu tiket keretapi...
Untuk ingatan dimasa depan,cara caranya cikson abadikan......
cili di rebus |
bawang besar n bawang putih lima ulas bawang merah tiada dlm gambar |
di racik sebelum di grind |
daging dimatikan air |
cili di mesin. Masukkan secamca dua minyak masak dan 2 biji buah keras |
bawang blended n belacan |
goreng bawang hingga wangi |
masukkan cili 5 senduk |
masukkan daging |
masukkan air asam |
rasa masin,manis,masam ....... |
ha ...siap! |
di cicah dgn ketupat sedaaaap. |
Thank you peeja...
No comments:
Post a Comment