Thursday, May 17, 2012

My last Teacher’s Day

 

Kelmarin 16 May adalah hari Guru .Buat seorang cikgu pencen kembali ke sekolah,tahun ini tahun ke 37 menjadi guru.Dan tahun terakhir menyambut hari guru adalah kepastian.

Tahun hadapan…its no more no more

Bukan tidak minat mengajar….tenaga pun kadang kadang lebih tahan dari anak muda…..ewah.Ya lah mamason baru 2 hari ambil mc tahun ni…ada anak muda dah berderet medical chit.Betul tak….tak mengaku lah tu.

Bila kembali mengajar,rasanya banyak perkara baru yang tak tercapai akal yang terpaksa ditempuhi.Lebih lagi dengan sistem baru KSSR.Huh….banyak nya fail.Banyaknya nya evident.Banyaknya instruments…..untuk memenuhi kehendak pentaksiran alaf baru.

So sebagai evident yang mamson menyambut dan menyumbang kepada kemeriahan sambutan hari Guru 2012 SKRPB layanlah gambar gambar nikon cokia mamason itu…..

main main ala ala in sixty seconds adanya,telor belon air bulu tangkis bahannya

 

makan kek sepotong sehiris secubit dirasa bersama

    

Semua tertanya tanya: apakah yang dikatakan mereka….

 

lagu dan irama berpisah tiada …..

  

hadiah ,cenderahati,walau apa saja pemberiannya

  

HARI GURU 2012 SKRPB akan termetri dalam  kenangan selamanya…..

6 comments:

  1. Mamason,
    Once a teacher, always a teacher, kan??? Anyway, SELAMAT HARI GURU!!!! purrr....meow!

    ReplyDelete
    Replies
    1. CFS,
      thanks.but sorry for the late reply.Apakene dgn blogger pun entah.

      Delete
  2. Mamason
    Selamat hari guru...

    Dalam pada negara memerlukan tenaga guru yg penuh dedikasi macam you, I sebagai sahabat maya setia, cewah...lebih suka you berihat kat rumah unless you diberi keistimewaan e.g. mengajar murid2 kelas tingkat bawah dan mengajar murid2 darjah 5/6 sahaja. Am I right that all this while you are teaching murid2 darjah 1 and/or 2? Maaf jika silap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ciksom,
      sorry la dgn late reply ni.Next year mamson akan berhenti dari teaching.Boleh relax puas puas.Tapi workaholic macam saya ni...tentu tak boleh duduk diam.
      TTg teaching tu,I love it.But its the paperwork yang buat nak mun.... tu.

      Delete
  3. dengar orang nak pencen, rasa jam ni jugak nak ikut pencen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Granny Hani..
      Mamson mmg dah pencen.3 tahundah.Tapi dok tebiang pi ngajaq lagi...tapi rasanya /pastinya tahun saja .

      Delete