Monday, December 26, 2011

Ho ho ho ho in Langkawi.

Except for the cats playing antics on each other,the house is quiet.The children in house no.4 are still tucked in bed.Tired after a grueling journey and escapades on  Dr.M’s island ….. the island of Langkawi.

Spending 2 nights amidst the matandminah sallehs and jolly christmas holiday makers ,was witnessed to the hohoho and 2 piece bikinis on the beach and pool.Berpinau mata den.

We made the Lanai our home for three days and 2 nights.

Everything about Langkawi is cut throat during peak season.Damn annoying when shopkeepers blabber about their merchandise are cheap but the fact is they are at a cut throat price.Daim is 12.00 the night before but the next day it soared up to 14.50.Gila.

Yang lagi sakit hati…boleh dok canang ,the shop is the sole importer ….jadi harga dia very low .Tak dapat kat mana dah macam tu.So makcik pun terbelilah dengan dia.Balik hotel terjumpa pamphlet Tesco Mergong punya shoplot punya offer lagi murah!Rasa tertipu sajaaa.

Anyway…..menyaksikan hohoho di pantai the Lanai adalah satu pengalaman.Berkumpul ber keluarga macam ni adalah satu keindahan.Syukur alhamdullillah.

4 comments:

  1. Cikgu..
    Waktu cuti sekolah i mmglah peniaga mencekik darah..
    Lebih2 lg kat langkawi tu sebab depa tahu kita mmg dah kesana mmg kena beli sesuatu sbg buah tgn...

    ReplyDelete
  2. Salam.

    Tu la...masa saya kat Langkawi dulu tak mau pi...Tempat saya tu chalet ataih ayag lagi.....kelaaiiihhhh! Bila nak mai kl pulak habaq mai naaa......rhega lelong saya bagi.....kat jalan maarof, bangsar lagi!

    ReplyDelete
  3. Akak,
    Mmg betul sekali.Pekedai peniaga masa ni macam vampire.Cekik darah.

    ReplyDelete
  4. Uncle,
    Nanti pi KL kita roger roger uncle....harga borong utk hotel .Bestnya.

    ReplyDelete