Friday, July 29, 2011

Ada aku kisah –2

 

Nina sedarlah diri ini hanya kucing biasa biasa aje.Ibuku Jade hanyalah se ekor kucing kampung.Mata pun tinggal sebelah.Yes,my mother is a one eyed cat. We wonder how she lost sight of one eye.

O ye… mamason is unsure of who my pa is. Could it be pakmok. Or maybe the male cat from across the road. Mamason could recall the fierce fight between pakmok and the intruder.Their meowing ,shrill and ear shattering.In the middle of the night.

The other week,mamason and pakli went south to KL to kakeena’s place. And this afternoon ,she was looking at the pictures of the cats from KL.

Alaa…kucing parsi tu. ….Gebulah konon.Tapi ada aku kisah.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yang ini tak friendly.Hanya beraksi bila kak eena ada.Kalau tidak nyombong.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yang ini pula hyper.habis orang dia langgar.Katanya kakolin dah nak adopt balik Pahang.

Tapi kan…mamason lebih sayangkan Nina. Dia tak minat kucing parsi.Bersepah bulu depa.

 

Depa ni tak makan ikanke ,ayam ke.Nak yang import.Kena check kat vet selalu.Pokai duit .

Nina kalau dapat ikan temenung rebus yang mamason beli dekat kuala sungai tu lagi best.Nyom nyom.

 

Nina ninot

4 comments:

  1. CA tak minat kucing ..... geliii ...

    ReplyDelete
  2. Banyak komplenlah pulak budak Nina ni. Kata tak kisah....tapi macam kisah je? har har har *evil laughs*

    ReplyDelete
  3. CA,
    banyak juga kawan kawan yang takut dan geli dekat kucing.
    Ada yang sampai terjerit jerit ,terhisteria pun juga kalau ada kucing nak mendekat.
    Tapi.kucing boleh jadi kawan baik tau.

    ReplyDelete
  4. CFS
    memang pun dia kisah.Tapi buat buat macam tak kisah kononnnnn.

    ReplyDelete