Friday, February 11, 2011

Malu lah.

 

Cikgu berilah tahu nama blog cikgu

Malulah

Nanti kami cari ,kami google nama cikgu

Carilah.Tentu tak jumpa.

I had let out my mighty secret .I had unintentionally told the staff that I blogged.Mana tak ditanya bila mamason sekejap sekejap menghala lensa kamera.

Tapikan….all in all I only told about my blog to just a single person.Tu pun entah dia jumpa atau tidak sebab dolu dolu mamason went by the pseudo jadeandell.Sekarang dah ada mok.

Sebenarnya mamason rasa malu nak hebohkan. The writing that I had penned in earlier days were full of stories about my self.About my sorrows especially.And the sorrows that had befallen on my family.Ada tulisan yang nampak macam besar diri. Atau membesarkan jatidiri.

Dan juga fikiran fikiranku yang mungkin prejudice terhadap orang.Manalah tahu kot kot ada yang terasa.Selalu juga mamason minta second opinion anak anak kalau kalau tulisan mamason over the limit.

Sebenarnya ,sebenarbenarnya …..ku menulis bukan kerana nama .Bukan jua kerana duit.

Tapi kalau dapat duit  kan lega.

Boleh beli baju batik exclusive yang dibawa tadi.Berkenan dihati tapi harganya boleh menyara setengah bulan kehidupan anak yang masih di uni.

Akhirnya mamason beli keropok pisang bergula .Harga RM 5.00 sajaaaa.

3 comments:

  1. Malu malu kucing no? purrr....meow!

    ReplyDelete
  2. Cat,
    Mamason tu semua malu.Malu tapi meowu....Dello.

    ReplyDelete
  3. Mamason,

    Saya pun macam tu...malu kalau ada kenalan yang tahu saya berblog! Kadang2kan, kita menulis ikut sedap jari menaip...tup tup, bila dah published, baca dua tiga kali, rasa merah padam muka. Siap tanya, "eh, eh...aku ke yg tulis ni? macam ferasan jer!"!!! Hehe))

    ReplyDelete