Wednesday, June 16, 2010

DIY...jahit curtain ..hobby makngah/makcik


Adalah diriwayatkan makcik dulu kegemarannya memasak.Masa anak dara dulu. Jadi banyaklah experiment yg di buatnya.Gulai ikan kembong+ betik,goreng nenas bersalut telor were some of her forte.
Biskut makngah pun boleh tahan.Bib can testify to this. Biskut kak chon,bihun kakchon entah apa lagi yg aku masak.
Tapi dipertengahan jalan, aku kureng sikit bab masak memasak ni.Mungkin demotivated kot.Bilang mim alif lam sim sudah.Ni barulah nak revise balik.
I am into interior decorating and soft furnishing.Lebih tepat kemas mengemas rumah.
Tengoklah hasil kerastangan makcik @ makngah ni.

ruang sembang
                                           tema hijau
cushion,chair back,runner ,curtain adalah hasil singer makcik

PA020950
tema hijau
Curtain box pleat ni cikson belajar dari u tube
Curtain box pleat ni tak siap  sepenuhnya.Nak tambah day curtain and some accessories kot.
Dulu makcik minat knitting,crocheting and macrame. Nak tau bunga pelamin,bunga tangan,bunga bilik pengantin makcik crochetkan.Isssh boleh dak lagi la ni.
Teringin nak buat shawl ,boleh pakai naik flight or bas express.Topi pun ,boleh juga. Kelas gitu.

yellow/creme theme
tema krim
cushion cover, kain tutup sofa ciksonlah jahit..hihi

Curtain ni dulu pun togel saja.After a few years makcik  buatlah add ons.Tu yang jadi rambu ramba tu.
Actually,getting yourself lost in crafting boleh buat lupa makan minum.



No comments:

Post a Comment