Friday, April 30, 2010

Tak heran

 

In the cari forum today ,an issue brought me back to the years in JPL .Way way back.  

20 tahun hidu taik babi!!!


Oleh RIZAM ZAKARIYA



NIBONG TEBAL - Bukan sahaja terpaksa menghidu bau busuk setiap hari, malah kumbahan air najis babi turut melimpah ke rumah penduduk apabila berlaku banjir kilat.
Itu derita yang dialami penduduk Kampung Kepala Gajah dekat sini sejak 20 tahun lalu.

 

I was brought up in a village where our immediate neighbours were the Chinese. So there were no heran if thy neighbours were the keepers of the dogs and the pigs.

Not only on the way to school you had to pass by Chinese farm hands mengandar air kencing waktu malam juga tahi babi untuk disiram kat kebun sayur. As this is the short cut to town, you had to hold your breath and tread carefully lest you step on the spill.

As for the vegetable farms,all were the greenest of colour. And at that time ,the market resourced its greens from the villagers.So kenyang lah penduduk Kulim dengan sayur sayuran yitu! Uwek.Tapi tak dak pulak timbul halal haram.

If that wasnt enough,the health system of the village was one to be desired. The pit toilets lined up the border between the Chinese and the Malay kampung. You could see the way masuk jamban pun berbeza. One would tak apa saja pakai seluar masuk jamban armed with paper while the other would terkengkang kengkang jalan cari telaga. Nak tergelak makcik.

Hai ada lagi ka senario macam ni kat sana.Cos I had not returned there for nearly three decades.  And I dont wish to.

Hidup JPL!

image googled – macam ni la lebih kurang houses masa dulu. And we dont have any inhibition to wander along the alleys cari biji getah utk main congkak.

Orang dulu dulu memang tahan . Tahan hidung. Tahan mata dan tahan kena tibai dgn makayah kerana merayau sampai kampung cayanualif. ho  ho.

No comments:

Post a Comment