Saturday, January 21, 2017

Edisi terlebih sejuk...

Entah...samada kita sendiri tak sihat atau memang suhu semalam betul betul sejuk.
Tanpa kipas,on lampu dan selimut gebar toto .Itulah kisah tidur semalam.
Pagi ini tengok cikli masih berbaju sweater yang pakainya adalah masa berkunjung diCameron Highlands dan menghuni bilik sejuk gedi hospital wad kelas 1 dulu.
So... You can deduce sejuk pagi ni tahap bagaimana..
Teringat satu masa bila cuaca diutara sejuknya seakan tundra di eropah sana...hehe adakah?

Sejuk sejuk begini,ingatan melayang ke satu tempat yang pernah dikunjungi
Itulah satu tempat pun...
Edinburgh dihuni semasa musim gugur dan suhu yang paling sejuk adalah -4 degrees.
Mujur tempoh tinggal tak melampaui musim winter,kerana sekembali ke Malaysia, winter tahun itu adalah antara yang terburuk disana. -20 katanya suhu masa tu. 1984-1985.
Macammanalah nak survive kalau suhu -4 degrees pun dah berlaga kepala lutut .

Hari ni cuaca masih suram walau jam dah hampir sembilan.
Kokok kokok ayam bersahut sahutan tanda hari dah siang
Burung burung berkicau kicauan bersahut sahutan dan terbang dengan riang.

Dalam hidup ini, ada kala kita mau sejuk. Tapi ada masa panas yang dicari.
Sejuk sejuk begini kalau di JPL dulu,minyak masak dalam botol jadi beku.
Air telaga yang ditimba rasa macam air batu
Disini,water heater ada untuk digunakan bila perlu.

Eh... apa la yang cikson merapu. Posting ni rasa kaku. Tak ada cerita sebenarnya,I tell u.
In fact apalah ada sebenarnya nak diceritakan....balik2 cerita kucing dan ayam.

Ha ... nindia aksi si Fohim ketawa yang menghiburkan...
video



Ketawa anak anak kecil innocentkan
Tak ada tersembunyi kata 2 kiasan



No comments:

Post a Comment