Wednesday, September 23, 2015

Dah siap...sambal daging ,cicah ketupat.....sedaaap.


Sebelum maghrib ,siap se periuk sambal daging resepi Peeja bersama se periuk gulai daging ayam cara saya.

Ha...Ni lah gambaran kelamkabut cikson mencuba resepi baru.Menunggu cikli balik dgn belacan yang dipesan itu yang haru ...adake keluar rumah jam 9 pagi hingga jam 5 baru kembali.Jenuh cikson menanti...semua akibat menunggu tiket keretapi...

Untuk ingatan dimasa depan,cara caranya cikson abadikan......


cili di rebus

bawang besar n bawang putih
lima ulas bawang merah tiada dlm gambar

di racik sebelum di grind

daging dimatikan air

cili di mesin.
Masukkan secamca dua minyak masak dan 2 biji buah keras

bawang blended n belacan

goreng bawang hingga wangi

masukkan cili 5 senduk


masukkan daging 
masukkan air asam



rasa masin,manis,masam .......


ha ...siap!

di cicah dgn ketupat
sedaaaap.

 Thank you peeja...

No comments:

Post a Comment