Monday, June 24, 2013

Haze Hell over Asia.....Risau ni.

Hari ni banyak sekolah ditutup di kawasan yang teruk berjerebu.KL pun.
Dan makcik baca jerebu dah mendaki banjaran Titiwangsa menuju pantai timur.Maka jerebulah jadinya Kuantan...
Dan sekolah sekolah pun diarah bercuti ganti.....disana.
But malangnya tempat tempat pengajian yang tak bergelar sekolah diarah buka.Kononnya kolej bukan sekolah.Aduhai.
Dalam keadaan begini...Jerebu mana nak kenal budak sekolah dengan budak kolej.Bila baca facebook ttg keluhan tenaga pekerja kolej itu makcik turut risau sbb anak pun ada di sana.
Semoga keselamatan anak anak disana diambil hirau oleh pentadbiran.Atau kalau pentadbiran tak boleh buat keputusan,harap KPM dan TPM sendiri beri arahan....

Risau ni .

Harap harap jerebu ni terus berlalu.Dengar tu di Riau sana dah buat pembenihan awan...

Sama sama lah kita berdoa agar keadaan sekarang berakhir segera.Baca tentang akibat menghidu udara begini bukan saja short  term effect tapi jangka panjang pun agak merisaukan....

Risau ni....

4 comments:

  1. dada saya pun rasa sempit ni...

    ReplyDelete
  2. Kakcik,
    Mamason semalam rasa semput...mujuq hari ni dah ok.
    Jaga diri ya kakcik.

    ReplyDelete
  3. Kat sini bacaan baru 100 lebih, dah nampak teruk, mata pun pedih... yang lebih 200 entah macam mana rasanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. makchaq,
      Semoga jerebu terus berlalu.
      Jaga kesihatan ya

      Delete