Monday, April 23, 2012

Clutter-free classroom.

 

I stumbled upon a blog spot thats a treasure trove of suggestions for  teachers. Teachers who need ideas .

The blog spot at   http://clutterfreeclassroom.blogspot.com/ is worth every seconds you browse.And i have been browsing it since the day I stumbled upon it.

been telling myself……kalaulah semua bilik darjah begini.Kalaulah guru guru dapat mencuba idea idea itu.

Rasa kerdil benar bilik darjah yang mamason buat jika bilik bilik darjah yang dipaparkan itu jadi ukuran.

 

image

image

 

colourful classrooms.

image image image

 

kenapalah masa mamason duk ajar dulu tak ada internet menet ni semua.Nak hias kelas ,nak cari idea just at the tab of a computer ….keyboard.

masih ku ingat …… sindiran malah cemuhan konon mamason terlebih rajin,nak menunjuk sebab tu hias kelas bagai.Yes, itu kata kata nakal yang pernah aku hadapi.Puluhan tahun dahulu………Tapi ada masa kami berlumba lumba dalam pertandingan kelas tercantik..

Lagi satu ….buat apa lah nak perabis duit beli itu ini.

Actually a beautiful clean and orderly classroom reflects on the teacher themselves.Dan kerana kesungguhan itu ,perjalanan kita mendaki susur tingkat dalam perjawatan akan lebih terarah.

Ye ke?

Lagi satu….hai siapalah tangan nakal yang kebas barang dari bilik mamason.Gambar gambar dan semalam bateri jam pun boleh hilang begitu saja.

Hmmm .

No comments:

Post a Comment