Saturday, February 18, 2012

All over again

image

Soon ,I will have only this little one and the grown up four legged friends by my side.Oh lupa pula, cikli ada lagi.

Come 20th Feb ,the little big girl will be calling WP Kuala Lumpur her workplace.

Hmm….akan sunyilah rumah nantinya.Akan bersepahlah no.7 jadinya.No more kejutan masakan darinya lagi.Tak ada lagi bihun sup cikli suka.Kek batik boboi suka .Sebulan dua juga mamason boleh relax dari kerja rumah with her at home.

Ya tentunya ….adik adik boboi,nina,ricci akan tertanya tanya mana kakak yang selalu mengambil berat ttg mereka.Siapa yang nak mandikan mereka.Siapa yang tak penggeli untuk cuci telinga,hidung dan bon bon mereka.Siapa yang eveready nak hantar mereka ke vet bila mereka sakit.

 

Rasanya mahu saja berhenti kerja dan turut berhijrah ke sana.

 

No kidding.Its been a dup dap dup dap moments bila anak anak yang tamat pengajian menunggu hukuman posting.Begitu juga dengan anak ini.Akhirnya ,melalui laman moe terteralah namanya dihantar ke hutan batu bata dan konkrit WPKL.Ada anak anak sepengajian yang rezeki dihantar ke Terengganu ,Sarawak,Labuan.Tetapi tiada seorang pun mendapat wilayah utara Kedah Perlis.Heran juga.

Tentu mamason lebih lega kalau dia dapat dekat dekat.Anyway,syukur kerana masih di semenanjung.Ada yang dapat di Bakun sanaaaaa.Maunya berhari hari naik AA dan bot express.

 

To my dear darling little big girl……

Semoga anakanda berjaya mengharungi cabaran dan dugaan dunia pendidikan.Selamat datang to the world of files,evidents,meetings,coaching,nannying.Ambil positive vibes.Buang jauh jauh racun  onak dan duri kerana dunia perguruan juga tak kurang semua itu.

Selamat maju jaya buat semua yang lain…Dayana,Izzi,Alia ,Hani,Syapa….to name a few.

8 comments:

  1. Tapi kak...stress duduk KL kak oi..jalan jem sana sini...
    kalau posting kat kampung..aman jiwa lara...muka pun awet muda sebab suasana green saja..

    Ada kawan saya sebelum ni kerja kat Labuan...dia kata duduk ulu...tapi bila dia pindah KL...hati merana sebab hari2 harungi jem bila nak pergi dan balik kerja...2 jam dalam kereta saja baru sampai tempat kerja....

    ReplyDelete
  2. Ezza,
    Itulah...tempat belajar dan tempat posting kat KL.Berdoa supaya dia dapat Perlis.Gayanya rezeki anak anak ada disana.Bln march,siabang pula ke sana.
    Kenalah depa hadapi semua ni dgn tabah.Nak buat macam manakan..

    ReplyDelete
  3. cheqna ni kalau kena keje or stay kat KL camana ntah..tak mau r...huhuhu

    ReplyDelete
  4. Mamason
    Comel sikecik tu. Dapat dari mana or rather anak dari baka siapa?

    Over here, rezeki datang lagi 4 ekor. Ibunya kucing biasa tapi kali nih 3 kittens rupa baka siam + bulu lebat 10% kacukan persian; and a black one.

    Good luck to your daughter :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ciksom,
      Dia ni rasanya anak mok.Mok pula ada baka Persian.Kesian dia kena tinggal kat pet home bila mamason kena dtg KL.Dah tiga hari dia kat sana.

      Delete
  5. I feel for you because my son is now working in KL whereas I am in Penang. Many times I have wanted to move down to be with him but alas, the other members of the family prefer to stay put here.

    Wishing your daughter the very best.

    Take care and stay happy and healthy always.

    Salam

    ReplyDelete
    Replies
    1. MWS,
      having all the four children far away from home is tough .Will be dumb saved for the cats after this.
      Thank you so much MWS.

      Delete