Saturday, January 7, 2012

tamparan wanita

 

hehe…..tamparan wanita?

Siapa pula tampar siapa? FS dengan ND ke?…no no nahe

 

Ceritanya begini ………

Pada suatu hari,makcik berbaring baring diatas sofa lapik bata sambil nonton astro tak ria.Bersama makcik adalah anak anak kaki empat dan seorang kaki dua.

Biasa lah bila cerita tak menarik,makcik cari bahan lawan buat penghibur.

Dan ternampaklah siboboi.

Dengan suara yang nyaring boboi makcik panggil

Boboiboboiboboiboboi…………….oi oi………..oi.

Tahu apa jadinya?

Nina Sandaq yang sedang bersandaq bingkas bangun dari sandaqnya.Matanya bulat merenung makcik.

Boboiboiboiboboiboboi……..oioi……oi.

Tanpa diduga ninasandaq meluru kearah makcik dan satu tamparan nyaris singgah ke muka .

 

Ninasandaq tampaq mama!

Rupanya misaten pun melihat aksi dan gelagat sinina menampar tuannya. Huh…..

 

Episod ini kami ulang sekali dua lagi.Memang dia nampak marah bila boboi makcik panggil panggil begitu.

Cemburukah? Sakit telingakah?

Hingga sekarang belum terjawab……..

Nina: Apa bising bising.Tampar baru tau!

11 comments:

  1. Alolorh.. Cutenya..
    Aksi kucing ni mmg menghiburkan..
    Bila depa takda.. Mmg jd rindu...
    Mcm thung thung yg dah takda..
    Selalu kami kenang saat manis dgn dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak,
      Bila dah tua macam saya dan anak anak dah terbang sana sini,hanya kucing jadi penghibur.Syukur tuhan jadikan mereka peneman kita.

      Delete
  2. Akak,
    Rasa duludulu kucing tak cerdik macam la ni.Semalam tengok discovery kucing boleh nyanyi dan kata I love you.....hehe nak train boboi lagu tu la.

    ReplyDelete
  3. Mamason,
    Apahal pulak si Sandaq ni? Nanti kita counselling dia no....? purrr....meow!

    ReplyDelete
    Replies
    1. CFS,
      Ninasandaq needs counselling badly.Ada ke dia nak tampar mamason kalau panggil boboi.Kalau panggil nama dia boleh saja dia buat aksi manja.gatei.

      Delete
  4. ingatkan boboi kat Maharaja Lawak Mega tadi ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Al
      Boboi ni ekor panjang ,kakinya empat.
      Bila tengok kita,terlompat lompat

      Delete
  5. Amboi...miss nina jeless ka? yang dok pi panggey bopren dia buat apa? Hahahahahah....tumbuk manja tu kalau dalam bahasa jepun depa kata "neko (kucin) punchii (punch)! Hahahahahahah......

    uncle815

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uncle815,
      Boboi masih baby.Anak penakan ninsandaq.So rasanya bukan bpren dia.

      Delete
  6. Replies
    1. Mamasita,
      Sampai harini nina masih nak beri tamparan kalau kita panggil panggil boboi kuat kuat.

      Delete