Tuesday, December 27, 2011

hohoho in Langkawi in pictures.

Semasa pergi tidaklah makcik snap sana sini dek camera yang telah kerosakan.Rasa rugi lah juga.Tak adanya before pictures.So bila dah di pekan Kuah tanpa nasi makcik made a resolution to buy a camera.Setelah shop hopping,tibalah makcik disuatu kedai.Entah apa tarikannya …mungkin kelentongan nyonya kedai itu agaknya kami pun terbelilah satu camera jenis Nikon.Peliknya kedai ini kita kena bayar dulu baru dia keluarkan product untuk customer setelah kita ditunjukkan contoh.yang siap berbungkus berlaminate.

Beria ia dia meyakinkan makcik yang dia importer dan sbb itu harga dia mmg tersangatlah murah.So makcik pun terpecaya dan terbelilah sebuah camera yang tak ada pun dalam category brand yang diingini.Terkena lagi.Lebih murah di outlet Tesco Mergong rupanya……

Itupun bukan sekali beli……2 kali kami terkena.

Anyway….dengan kamera baru maka tertangkaplah gambaq gambaq yang tak sepertinya buat kenangan dimasa hadapan…Yang keluarga cikli berdarmawisata ke sebuah pulau peranginan nun diutara tanah air tercinta.

antara ahli rombongan cikli.

christmas present .

cari benda tersembunyi.

 

pilih jangan tak pilih.Thanks olin for the pan.Dah selamat mama gantung kat dinding.hehe.

picnic by the beach at night.Kat sebelah auntie dan uncle dok yamseng.

tiga beradik .

 

fireworks on dari holiday villa bersebelahan.Jadilah dapat juga tengok.

nanti nanti kita datang ya.Bye.

Overall the stay at Lanai oklah untuk rombongan seramai itu.Tapi pelik juga tengok bathroom yang berlantaikan papan tu.Bila kena air kan dah kembang.Dan yang tak dapat kat tempat lain adalah bunyi tok ke di suatu malam.

Hai ,sussah pula makcik nak gambarkan….cikli tolong buat seround….

tooook tooook  tokkkkee.Comel.

12 comments:

  1. SALAM,
    BERCUTI HABIS MAKCIK NI ! KAMERA ITU OK NAMPAKNYA ... FOTO2 YG TERHASIL BAGUS

    ReplyDelete
  2. Mamason
    Kita pun dapat pan free yang mcm kat gambar tu, hehe.. selesa memasak ...

    Banyak borong ke??

    ReplyDelete
  3. Puan
    Comel nyerrr gambar Fatin.Happy holidays n avery happy new year dear.

    wawa

    ReplyDelete
  4. Mamason,
    Apa bendenya "tok ke" tu? Mama kata dah lebih dari 10 tahun dia tak ke Langkawi. Nak cari resort yang ada cat and dog sanctuary tu. purrr...meow!

    ReplyDelete
  5. Baru hari tu saya cakap kat suami..dah lama kita ke ke Langkawi..sejak family day keluarga sebelah saya tahun 2007 pastu senyap jer..rasa nya nak jugak ke sana masa lepas gi perlis bulan march nanti...

    ReplyDelete
  6. wah..best la mamson gi perlis...hehehe...mmg kedai yang mamason pergi tu style dia mcm tu..saya pun yg pernah dok sana piun terkena...beli handy cam..sekali serial number tak diiktiraf,huhu survival betul la tanpa warranty..cuba try check tgk...ada warranty tak?

    ReplyDelete
  7. dato,
    Tak la sakan sangat makcik pi jalan.Yang banyak jadi penunggu rumah.Ttg kamera tu,asal boleh tangkap gambar jadilah...

    ReplyDelete
  8. Ciksom,
    Sbb dia ada offer 50% tu yang terasa nak beli.Entah ori ke tidak.
    Tak beli sangat...ongkosnya tak berapa nak tebal.

    ReplyDelete
  9. CFS,
    Tokke,pokke.yng tak ada mokke.I think its a type of lizard.Bunyi dia tak pernah mamason dengar...itulah kali pertama.Very interesting.

    ReplyDelete
  10. Ezza,
    Kalau nak pi bulan Mac,boleh buat booking online dah la ni...Agoda sampai 31 Dec,2011 tgh ada promosi.
    Hari tu semua hotel fully booked,mujur ada kawan rakan sil.Kalau tidak camping kat pantailah saja.

    ReplyDelete
  11. Faizah,
    Macam tu ke...nanti mamason check.Tapi rasa lainlah kedai tu...

    ReplyDelete