Tuesday, November 1, 2011

Jade,Ricci dan Nina

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hah, mahu saja diberikan jelingan begini pada mereka.

Mereka yang tak habis habis dok tanya soalan puaka

Macam nak kata saja depan muka

Awat kita tuhan ke boleh tentukannya!

 

Pada mereka yang tak habis bertanya bertanya bertanya

Dia dah nak naik fed up menjawabnya

 

JODOH  DAPAT ANAK ADA CUCU

Memang soalan berhantu

kalau orang tak kena memang tak tahu

Yang subjek itu buat hati jadi sebu.

 

So kawan kawan

kalau lihat pasangan itu belum punya anak

Jangan dok tanya banyak banyak

kalau dok lihat ibu itu belum bermenantu

Jangan dok gelar tok nek tak menentu

 

Sedih hati.TAU!……..

Jade hairan kenapa ricci dah ada anak,tapi nina  masih kesini sana.Tu lah jodoh namanya.

7 comments:

  1. Mulut tempayan bolehlah ditutup, Cikgu...

    Mulut manusia, ada yang berkata macam mereka dah cukup sempurna! :(

    ReplyDelete
  2. Memang..I bengang kalau oghang sibuk tanya gitew..ni style manusia yang homis takde benda lain nak cakap..lukakan hati orang tanpa disedari..lain kali jawab slumber..bagi selepuk..hehe

    ReplyDelete
  3. Mamason dear,
    (((((HUGS))))) Sabo jelah...nak buat camner? Kami pun macam2 orang menyoal dan mengata. Buat derk sajer. purrr....meow!

    ReplyDelete
  4. amboi mokja..merenung tajam tu..

    ReplyDelete
  5. marriage is not everything, it is just an approval to be accepted in society.tapi sebab society kita ni soooo kampung, thats why the keep asking the kampung question

    ReplyDelete
  6. Kakcik
    Mamasita,
    CFS
    Acik Erna

    Kadang kadang nak saja buat jelingan maut macam dello...pada mereka yang dok tanya tanya
    Tapikan kita kan kena bertatabahasa bertatasusila....so tahan sajalah apa kata depa.

    ReplyDelete
  7. Lady,
    Hmmmm .entahlah .Ku tak tahu...ku tak tahu....

    ReplyDelete