Monday, October 17, 2011

Entah apa apa….

 

Cuaca tak menentu….ada hari mendung.Ada hari panas piang. Maka ramailah yang under the weather these few days.Yours truly included.

Ubat dah habis tapi demam masih tak 100% kebah.Masih semput.

Perlis dua tiga hari ni mendapat tempias cuaca Bangkok agaknya. Petang saja ,berdentum dentam bunyi kilat sabung menyabung.Dan petang semalam,rumah one of SKRPB staff berterbangan bumbung ditiup angin.

Pagi tadi semasa menuju ke sekolah,matahari seperti sebiji bola api yang merah menyala.Tak pandailah pula mamason nak tafsir apa yang terjadi dan bakal terjadi.

mentari pagi

hening pagi

pagi

Mengajar dalam keadaan belum sembuh demamnya memang nerve wrecking.Dengan bising murid tahun enam yang tiada berpenghujung bila tiada aktiviti membuat tercabar rasa sabarin minal iman.Mau naik angin jadinya.Eh anak anak sekarang…..langsung tak makan saman.

Entahlah apa akan jadi 2020 nanti….tercapaikah wawasan itu.Cerita sensasi masa perhimpunan buat aku tertanya tanya.Hebat anak murid muridku……...

5 comments:

  1. salam singgah :)

    mengajar di perlis?

    saya sayang perlis, tempat belajar... :)

    ReplyDelete
  2. Assalamu'alaikum Cikgu...

    ramai sangat orang tak sihat sekarang, termasuk saya sendiri.

    Gambar2 yang Cikgu rakam itu sangat cantik. Saya suka. :)

    ReplyDelete
  3. WM.
    Salam.
    Mamason guru kontrak sbb dah pencen pun.Of all places ,Kangar tempat yang cool utk tinggal walau tak berapa nak happening.kalau kat KL ...macam langit dgn bumi.

    ReplyDelete
  4. Kakcik,
    Salam. Susah betul nak sembuh sepenuhnya. Old engine banyak wear and tear.Complete overhaul pun tak maunye.
    Pemandangan ni mamason lalui setiap pagi utk ke sekolah.Alhamdullilah kerana diberi peluang utk menikmatinya .Siri tv cik Kiah tu buat penggambaran kat sini tempoh hari...RCW pelakonnya.

    ReplyDelete
  5. mamason: cerita di perhimpunan? hehehhe citer apa tu? kuang..kuang..kuang...panaszzz...

    ReplyDelete