Wednesday, September 14, 2011

Mengekang rasa

 

Feeling.What a feeling.

Bosan.Marah.Letih.

Bosan tengok tongkang pecah yang berterabur segala mak neka .

Marah sekali datang bertandang.

Letih berkemas untuk hari Raya belum pun reda.Tiba pula berkemas untuk menghadapi banjir.For the never have been through bouts of flooding secara total,mungkin tak tahu keluh kesah menghadapi banjir yang melanda.

Rumah yang terhampar cantik permaidani,terpaksa digulung sahaja.

Kerusi meja,perabut mabut kena dilapik batu bata

Segala dekorasi terpaksa dikorbankan.Diletak ketepi.

Kain baju dalam almari yang tersusun rapi kena bungkus dengan kain untuk diletak atas tempat lebih tinggi.

Dan seribu satu macam kerja back breaking and nerve wrecking yang terpaksa dilalui.

 

Banjir masuk atau tidak ,rumah dah jadi kelang pukang.Macam tongkang.

 

Kalau air masuk rumah,jenuh nak samak.Bukan tahu air apa yang masuk.Heee geli nak fikir.Berapa banyak tangki najis septik yang terendam air.

 

Habis banjir….waduuuuuuh.Kena kemas.Kena basuh.Kena disinfect.Kena rebus.Kena jemur.Apa lagi yang tak kena….

Mana tak bosan.Mana tak marah.Mana tak letihhhhhhhhhhh!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kalau dapat balik di putar masa dulu dulu duluuuuuuuuuuuuu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tak nampak macam ada masaaaaaalah pun!

2 comments:

  1. cikgu...
    teringat lagu...
    'terkenang semasa dulu..
    hatiku merasa pilu...'
    memang yang dulu memang best....
    tapi yg akan datang..Insya'ALlah... kita buat lagi best...
    Hai lah banjir...
    please go away... come again another day....
    - kalau boleh NEVER....

    ReplyDelete
  2. Akak,
    mamason kalau terkenang semasa dulu memang amat pilu.Entah kudrat mana yang buat kita bertahan...tak tertiarap ditengah jalan.Alhamdullillah.
    Begitulah harapan ....Banjir never come again this way.

    ReplyDelete