Tuesday, August 16, 2011

Corat coret Ramadhan …. kira betul betul

 

It all happened one day when we sent mrpaen to BM.After settling some matters pertaining to the lease of the house,we found ourselves behind time to break the fast.

So off  we went to the nearest available restaurant.People had long finished their dinner,thus tables were scattered with used plates,glasses and cups.

Motioning to the waiters to clear the mess seemed to be ignored…

And requesting them to take our order too seemed to take ages.

WTH…..they seemed to be bent on their messaging gadgets…..cikli commented.

 

Finally we were served a set of pre determined dinner with a side dish as addition.And drinks to wash down the parched throats.

Hmmm ,the food is QOK…..said paen.

So to the cashier ,cikli went while mamason went to the car.

OMG….why does it takes eternity to settle the bill.So into the restaurant I sauntered .

My dear cikli and paen were seen scrutinising the bill after some arguments with the staff.

 

Ade ke patut bill kami dicharge bersama bill orang lain yang makan dimeja itu terdahulu dari kami?

Dan bila tanya kenapa harga macam ridiculous,si waiter boleh kata …..komputer kata macam tu.Saya tak tahu

Dan bila ditanya kenapa charge jadi begitu,jawabnya orang sebelumnya tak jelaskan bill. Kami berpandangan terkebil kebil.

 

So its important sometimes to scrutinise the itemised bill

Supaya tidaklah jadi :

Makan sekupang bayar seringgit.Mana tak perit.

Air teh jadi air horlick

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ikan sekeping jadi beefsteak.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6 comments:

  1. Amboi senangnya. Orang lain yang takde kena mengena dengan kita makan, kita pulak yang kena bayar? Grrr... (tumpang geram!)

    ReplyDelete
  2. menyirap jer darah saya kalau jadi kat saya ni..mau ada yang masuk sepital ni...Grrrr

    ReplyDelete
  3. Mau ada cashier yang kena siram air horlicks ni! Sabor jelah Mamason. Tak payahlah pergi kedai tu lagi. purrrr *giggles*

    ReplyDelete
  4. Kakcik,
    Betullah.Geram bebenar bila dia doublekan kita punya bill.Macamlah orang terdahulu tu kaum keluarga kami.Grrrrrrr.

    ReplyDelete
  5. Ezza,
    Masuk hospital.Eee gelihati.Tapikan patut pun kena sebijik.Tapi sabarrrrr.

    ReplyDelete
  6. CFS.
    The restaurant tu dah dalam no no list.Dalam dalam dok scrutinise bill tu,ada pula datang tambah horlicks dalam bill kami.Grrrrrrrrr.

    ReplyDelete