Sunday, June 12, 2011

Kuantan….whats best

 

Tengok tajuk ……Macamlah mamason ronda Kuantan dan segala pelusuk nya and knows whats best whats not.

Tapi seminggu disana adalah pergi jalan jalan,tinjau tinjau dan dah afdol makan makan.

 

Let me give some accounts on what I discovered while up there.

 

1. Matrikulasi Pahang.

Its the place I called home for 5 days .From the top floor,it commands an awesome view.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Shopping spree

Agak agak kalau tak dimasukkan dalam iterinari CCM tentu kurang kicknya.So that same day we arrived in Kuantan,we headed for the malls that night.

 

East Coast mall tempat dituju

Hajat dihati nak beli baju

Tapi apabila diamati jadi terkedu

Harga nya ya rabbi mahalnya mak labu.

 

Akhirnya terbelilah sepasang kasut serta seutas tali pinggang untuk seorang itu

Katanya jualan murah extreme…tapi entah mana yang extreme pun aku tak tahu. Cos I think macam tifoooooo.

Terjumpa AC dan isteri di shopping Mall,tapi maaf ya makcik malu nak berinterview

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Makanmakan

 

Ayam Penyet bukan di Restoron Wong Solo

Sata dan sotong di warung mok na Tanjung lumpur

Koew tiau cantonese di Gambang Resort tersohor

Nasi dan kopi di Old Towns Kopitiam kerana kebulur

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

verdict : hmmmm sedap makanan pahang…esp di Gambang Resort carribean Cafe.

 

Jalanjalan

Gambang Kuantan…tak jadi hal walau sekali atau berapa kali

Jalan jalan petang petang setiap hari

Tanjung Lumpur dan gambang Resort kami pergi

Dapat juga isi perut dan sukakan hati

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          

Akhir tahun ni kalau diizinkan rasa nak kesana lagi

Jom join sekaki!

6 comments:

  1. Wahhh bestnya makcik jalan-jalan...

    Saya dah lama tidak ke Kuantan. Teluk Cempedak pun mungkin sudah berubah wajah agaknya.


    Dell + Lenovo vs Mac = AA kalah...!

    ReplyDelete
  2. saya ke kuantan baru baru ni..tak tau nak tuju ke mana..no idea so no where to go.duk 1 mlm n boring giler.so next day on the road again.

    ReplyDelete
  3. Hani,
    kalau makcik tahu,boleh jadi tourist quide.7 thn dok pi sana.tahu jugalah sikit sikit.

    ReplyDelete
  4. Azie,
    kali ni tak dapat ke TC.Weekdays anak kerja.After 5 baru jalan jalan.Rojak buah kat sana mmmm sedap tau.

    ReplyDelete
  5. Mamason
    CikLi tinggal rumah jaga kucing2 ke?

    Siapa yg belajar atau bekerja kat kolej tu? Mahap tanya soklan kot you dah terangkan kat entry lain tapi I terlepas pandang.

    Pernah ke Kuantan tahun 1990. Tu pun kerana office punya event. Kalau tak...

    ReplyDelete
  6. Ciksom,
    First time mamason buat eksperimen tinggalkan cikli dan kucing kucing.
    Di KMP ,ada anak yang kerja kat sana.Dan rasanya matrik pahang cantik berbanding matrik lain yang dah pergi...cangloon,londang,arau,atau p.pinang.

    ReplyDelete