Saturday, May 28, 2011

Hip hip hooray……its cuti time

 

Banyak kerusi kosong hari ini.Perkara biasa .Its no surprise as students take unto themselves to have an earlier holiday.

 

Guru : Ehh , kenapa si X tak datang hari ni?

Murid : Dia pi makan keryang dot.

Guru :  ??????. Y pula kenapa ?

Murid : Periksa dah habis.Dia pi tangkap ikan.

 

There is this certain change in Perlis during the holidays. This noticeable increase in out of state number plates compared to R.

Maka bersusun kereta kereta di PB,di KP yang menggantung plate bermula B,C,A dsbnya.Kalau nak makan di Kuala Perlis,or berbelanja di PB ….biar on hold dahulu.

Cuti ni ,mamason belum buat apa apa rancangan.Teringin nak beralih angin ke pantai timur.Makan sata,keropok lekor,nasi kerabu .Tapi 12 jam perjalanan dalam bas ekspres rasa tak tertanggung badan ,tentu kematu .Flight pula …kena ke KL sebelum ke Kuantan.Tentu kempis ana punya kewangan.

Dan si anak yang bercuti tentu rindu rumah no.7.Tak sampai hati pula si ibu nak ke lain destinasi.Lain tujuan.

Mulai 2 hb Jun ini ,maka bermulalah majlis perkahwinan pertama dalam cucu cucu toksaadtokma.

Berpandukan aturcara majlis :

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dan kad undangan :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maka tentu akan meriah dan sibuklah keluarga encik dan puan ros  menyambut menantu.Semoga majlis berjalan lancar dan dijauhi segala dugaan puaka dan hantu.Amin.

Dan sudah tentu soalan lazim akan ditanya:

Bila?Bila dan bila ?

Jawab : Hampa tunggu la!

2 comments:

  1. Mamason,
    Bukan ke ada "kunang-kunang" yang terbang dari Penang ke Pantai Timor? Or bus express via East-West highway? purrr....meow!

    ReplyDelete
  2. Cat,
    Kunang kunang tu dah patah sayap .Dulu ada trip dari Penang ke Kuantan tapi dah scrapped.
    By bus pula adalah mengambil 1/2 hari baru nak sampai rumah anak.Pi London pun sampai dulu.

    ReplyDelete