Friday, March 18, 2011

Plan,unplanned and re plan.

I plan a plan

But my planning was a plan that could not be planned.

Cewah!

Apalah mamason dok rapu raban ni.

Oh well,I planned before the hols to go to school and set up the SAL room.But as it is.My plan remains a plan.Dengan kenduri sana sini,dengan anak anak berada dirumah bercuti.Priority mamason terarah ke situ.

Tapikan satu yang tak diplan tiba tiba saja menjadi.

Menjalani rawatan refleksologi.In other words mengurut kaki.

image image -googled

Tak pernah dibuat sebelum ni.Well,the other day,mamason empat beranak sekembali dari PB terus saja ke refleksologi centre .Tiga beranak kami menjalani rawatan kecuali cikli atas sebab kesihatan.Tersentap sentap mamason bila kaki diuli,disentak,dipicit selama 40 minit.

All in all ok jugalah rawatan ini.Terasa ringan sikit betis betis dan keting keting yang selama ini tegang macam dawai.

Dan selepas itu dalam hujan lebat ke kedai mamak pekena capati berkuah sardin,ayam dan daging.For dinner.

Plan nak ke Pahang pun tinggal planning.

Dan bila jumpa kawan kawan lama yang nak berumrah ,teringat mamason plan ini yang belum terlaksana.Juga ditempat kenduri,jiran beritahu plannya nak ajak mamason dan cikli mengembara .Kemana ya?

Apakata kita buat plan baik baik ya aji.

Hujung bulan 3 mamason dapat gaji!

2 comments:

  1. Mamason,
    Mengembara dalam Kembara? har har har.... kita hanya merancang, Tuhan yang menentukan, kan? purrr....meow!

    ReplyDelete
  2. Kembara jalanan. Macam lagu M.nasir tak.Grrrrr meow

    ReplyDelete