Monday, February 7, 2011

catatan harian

Hari ini sekolah dibuka semula selepas 9 hari cuti.

At 5.00 jam bola dah berdering dan makcik lantas bangun.Macam robot kemas rumah,basuh pinggan,masak nasi goreng.Ya makcik masak nasi goreng pagi pagi tadi.Tak pernah buat sebelum ni.Itu pun campur semua lauk yang balance semalam dan gorengkan.

Bila dah cuti panjang,permulaan tentulah perlu di warm up dahulu.Dan semasa di tapak perhimpunan,tapak kaki rasa macam tak kukuh ditanah.Rasa macam bumi ni dok bergerak.Mujurlah tak apa apa selepas itu.Agaknya letih sangat kot mengurus rumah cuti itu.Atau musim kering dan panas dah mula.

Pagi tadi ,sekolah menjemput abang abang polis trafik. Seronok sunggoh murid dapat melihat kereta peronda dan motor outrider dari dekat.Lebih lebih lagi yang dapat menaikinya.Tentu tak lena malam ni mengigau jadi polis tafik.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dan hari ini juga permulaan kelas diatas awan sana. Makin slim lah guru guru kat sini.I noticed there is few obesity among the students here compared to schools in town.Tapi cikgu adalah seorang dua .Me included.Rasanya selepas ini semua akan jadi slim mengalahkan model Slim World.

Di STB ,I ate berpinggan pinggan tapi kat sini sekali saja sehari.

Ya lah ,gaji tiga bulan lagi baru nak dapat.

7 comments:

  1. kalau slim bagus lah, tapi baik-baik sakit lutut tau, mamason!

    ReplyDelete
  2. Mamason,
    Ehem....must have "before" and "after" pix too, OK? purrr.....meow!

    ReplyDelete
  3. KOG,
    tu yang mamason takut.Sakit lutuit.

    Cat,
    and weighing session too.Before and after.

    ReplyDelete
  4. Aduhhh kalu kelas tinggi-tinggi jenuh tu nak mengira tangga.

    Bleh longgar lutut, tapi kurusnya idak jugak. :)

    Makan Sakan-Sakan: Aku Puas Hati Benda Lain...

    ReplyDelete
  5. Bila semakin "matang", lutut semakin sensitif dengan tekanan. Hati-hati bila melangkah cikgu. Terpeleo't nanti susah......

    ReplyDelete
  6. Mamason
    3 bulan lagi baru dapat gaji? Grrrrr....

    I memang tak suka masak lauk or memasak pagi2. Masa kerja dulu, was quite lucky I escaped. Actually bukan tak suka per se, cuma I memang buntu bila masak pagi2. Buntu boleh terus kejung, hehe.

    I baca kat RD, katanya kalau sakit lutut cubalah makan nenas.

    ReplyDelete
  7. Azie,
    Mujur disini ada bilik bilik khas diground floor.Jadi taklah kena panjat sana panjat sini selalu.

    Zul,
    hukum alam.Yang lama tentulah dah longgar skrew sana sini.Semangat jangan terpeleot.

    Ciksom,
    Takapa.Bila kumpul semua,kita boleh pi melancong.Beli netbook.Beli camera baru.yeeha.

    ReplyDelete