Thursday, February 17, 2011

Catatan harian – 17/2

Entahlah mana nak ku mula.Dari tengah atau dari tepi.

Pagi ini bila mata ku buka jam dah 6.15!

Lewat tu!

Kenapa cik hp tu  tak tolong gerakkan macam biasa….

Aku lupa ,Aku lupa nak onkan suaranya…sebab tu lah dia membisu …

 

Mengajar English akan hambar kalau tidak disulam gerak geri . Jadi terpaksalah mamason perah otak macam mana nak beri murid ingat penambahan es untuk plural nouns.Aktiviti mencuit hati membuat murid nampak seronok dengan kelas ini.Lebih lebih lagi murid lelaki yang selalunya hilang dalam dunia mereka kalau gurunya alpa.

Habis mendrill,kerja bertulis aku berikan.

Semua buku dikumpulkan.

Antara kerja yang berbintang,ini hasil yang ku dapat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Boy…..bila masa pula cikgu ajar ni? Ha?

Oh ya, dihujung padang sana,mesin jentuai ini menarik perhatiannya.Dan dia langsung tidak kenal A atau B.Lebih lebih lagi XYZee.

3 comments:

  1. His drawing is very good and has a lot of details.. for his age, 7 perhaps?

    Btw cikgu, apa tu P&P dan PSV? Sorry, saya bukan seorang guru dan alahai saya tak faham komen cikgu di blog saya :D

    ReplyDelete
  2. P&P (Pengajaran & Pembelajaran)
    PSV (Pendidikan Seni Visual)

    Harap mambantu (tolong jawabKan, dapat markah lebih tak, cikgu?)

    ReplyDelete
  3. he's 9. PSV is arts and craft kalau zaman makcik.Hope my explanations in your comment box do shed some lights.Sorry sesangat kalau dah buat puan keliru.

    Zool@Tod,
    Betul betul tu.clap clap.

    ReplyDelete