Sunday, February 6, 2011

13 jam dalam ikan

 

Dalam ikan? 13 jam? Apa ceritanya makcik?

Dell terdengar mamason bertanya pada cikli ,dah sampai mana kereta kelisa cikolin dan penumpangnya first thing mamason woke up this morning.Muttering through half sleepy eyes cikli told that they had safely arrived in KL at 1.30 am.Alhamdullilah.

But travelling in that small tiny weeny car for 13 hours must be a daunting task.Dah lah banyaknya bagasi yang dibawa.Orang nya pula size XXXXL.Dan bawa pekasam pula tu.Cant imagine that.

Itulah situasi yang terpaksa dilalui oleh semua manusia ( entahlah ada kucing ikut sama ) setiap kali cuti perayaan.Teringat Dell story mamason satu hari bila cuti Kongsiraya.Tak kira Raya Puasa + Deepavali or + CNY.Manusia entah dari mana datangnya.Penuh lebuhraya! Nak makan minum pun susah.Apalagi nak shooo shooo.Hingga ada yang melepas belakang pokok,dalam semak macam dulu dulu.

Semalam mamason surf the web pertaining to info on PLUS highway.And she got to see the life camera on Juru’s and Slim River’s. Its back to back and the traffic is in high mode.Terbayang dell ,tentu mengesut saja setiap kereta.Dan tentulah kaki tangan kebas dok tekan clutch,tukar gear.Tentulah mata rabun dok tengok jalan dan lampu kenderaan.Azab rasanya.

13 jam just from Kangar to KL….dah sampai benua mana ya kalau naik k’tebang.Uncle tu kata dia naik 29 jam dari sana mai sini. Eeeee lamanya!

Baik Dell duduk rumah saja .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Buat yoga.

Dello

6 comments:

  1. Jadi Dell lagi bagus.. tak payah nak fikir2 menempuh jem bagai... kan Dell kan?? :)

    ReplyDelete
  2. Dell, 13 jam tu boleh pergi balik Brisbane, kan? Bawak pekasam pulak tu! ish ish ish....purrrr.....meow!

    ReplyDelete
  3. ahahahah! buruknya gambaq dell tu,semalam at 2am in the morning aten n kalin tdo umah kak ina.Tengok2 ada penyambut si Smokey tu..boleh buat kawan dengan mok.Ni dah sampai ipba dah.Love u,Mama.Semalam mmg penat!

    ReplyDelete
  4. 13 hours is like from Kuala Lumpur tu Amsterdam.. hehehehe.. lagi sejam nak sampai London.. hehehhe.. mesti sakit pungkoq and all sendi kann?

    nak shi-shi pun susah, nak solat dkt R&R pun susahhh.. dugaan!!!

    ReplyDelete
  5. Mamason
    Kucing zaman sekarang pun dah lain macam ek? Diorang dah reti duduk macam2 style. Kadang2 tergolek2 kita gelak dgn telatah diorang.

    3-4 hari nih keadaan jalan raya tersangatlah wonderful. Hari nih back to square one.

    ReplyDelete
  6. Kakcik,
    Tapi dell pun kadang kadang hilang dari rumah.3,4 hari baru balik.

    Cat,
    Pekasam tu untuk orang mengidam.Teringin nak makan pekasam Tasik Timah Tasoh.

    Aten,
    Nanti boleh Nina Ricci ikut balik.

    Cik Lurpak
    Salam,
    Bukan pungkok saja kebaih,habih semua ughat jadi keghaih.haha.
    Itulah risiko berpergian semasa cuti raya disini.
    Thanks for coming over to my humble blog.You have a wonderful blog esp the recipes.

    Ciksom,
    Agak agak dia orang belajar kat mana ya.

    ReplyDelete