Tuesday, December 21, 2010

The weekend –PISA

After getting the room for the night,we proceeded to ARENA,Penang.Just two corners from the hotel…jalan pun sampai.

Before ,I was jolted out of my life when I saw two motorcyclists thrown onto the road when hit by a bus.Mujur tak teruk.

Entering the arena for the first time…kena pakai tag la pula.Hari pertama orange.Kedua pula biru.Mujur tak pakai yang day 1 punya. Tentu kantoi.Ni kerana malas nak isi form la yang jadi lagu tu.Ingat makcik,makcik and pakli saja the old timers.Ada juga parents lain.Lega.So melilaulah kami suami isteri sedangkan paen membawa langkahnya sendiri.Mana boleh anak muda beriringan ayah bonda.Tak macholah. So dari satu booth kami atur langkah,tanya itu ini,ambil brochure,flyers ,name cards.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I was interested in one org – the Befrienders.Banyak juga baca tentang depa.Uncle manning the booth pelawa makcik jadi volunteer.Tapikan ,makcik dok jauh…sorrylah uncle.Dekat satu org.ni ada diiklan part timer for niche bloggers…. apamacam nak cuba.

Going to fair  bukan funfair like this do broaden our knowledge.Old or not.

Habis tour jobfair ,teringin nak ke Penang Road cari jeruk pala dan buah berangan.Tapi berangan sajalah sebab tersalah fahamlah pula.Makcik suruh cikli ambil jalan jambatan supaya cepat sampai ke George Town ,dia ingat makcik ajak balik terus…….Tak apalah labu.Selamat duit dan kesihatan…kan jeruk tu manis melecaih,tak baik kan.huhu.Sour grape.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cabutan bertuah untuk orang yang bertuah.Netbook Asus jadi tumpuan.Tapi yang bertuah bukan kami…habuk pun tak ada.Anyway ,Alhamdullialh kerana selamat sampai kembali ke Kangar safe and sound.

Seriau tengok berita kemalangan di Simpang Pulai.Rapuh sunggoh nyawa manusia.

2 comments:

  1. kunjungan kami ke Penang baru2 ni pun tak sempat nak borong jeruk di Chowrasta... jalan menghala ke chowrasta jem teruk.... malas rasanya nak menanti.. tapi.. terkilannya hingga kesaat ini.....

    ReplyDelete
  2. Akak,
    Ya la terasa ditekak nak makan jeruk pala.Tapi cikli belok naik jambatan bila makcik tunjuk jalan.Haiii .

    ReplyDelete