Thursday, December 2, 2010

kakak ku pulang dari Oz

Saw mamason like in a stupor.Adakala tersenyum sendirian.Happy nampak.

Yang tak boleh tahan tu,habis short circuit satu rumah.Sebab mamason tengah layan perasaan dia buat kerja ikut tangan.You know what I mean.

She was getting ready for the lunch meal.Dia masak udang goreng kunyit+ pot+kacang apa entah( Dell tak tahu nama dia).Then she proceeded to cook the rice in the rice cooker.She washed the rice,added some water and put the pot on the counter.She thought that the rice needs more water and filled a cup with water.Hoo hoo instead of putting the water in the pot,she poured it on the cooker! Maka terjadilah kegelapan tengahhari tadi….Tu la mamason kerja tu jangan dok fikiran menerewang serata alam.Bahaya!

Besok petang ,kami nak jemput kakaten kat KB…no no bukan Kota Baharu but Kepala Batas airport.Tak sabar la.Papamok lagilah.Tu kan kakak kesayangan dia.Hai kakak aten ,naik kapalterbang jangan buka tingkap tau.Bawa ole ole utk Dell tak?

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pakli pun satu juga.I have booked this spot for my siesta boleh pula dia guna buat kira kira RCS dia. Dell suruh dia ke tepi tapi dia tak peduli.Apalagi Dell naik lah atas buku dia.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tengok tu ,ada kah Dell yang kena mengalah? Grrrrrrrr.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leceh betullah.Habis ke handsomeman Dello. Ni kena mandi semula.Dell dah bersiap awal awal nak pi airport esok habis rosak.Hhuhhh.Menci.

eh,awat la mama jade sayang jessie saja

Ihhhh….lambat la nak esok.

Dello

2.12.2010….5.42 pm.

3 comments:

  1. Dear Dell

    Dell tak tolong Mamason siapkan meja ke? Make sure basuh tangan kaki tu dulu okay?

    Hmmm... Dell nak berkenalan dgn anak2 berekor empat kaki aunty tak?? Ramai taw ..

    P/S: Mamason, jamu apa sampai tak cukup tangan tu?

    ReplyDelete
  2. Dell,
    Kasihan dengar....takpe, nanti kakakten tiba, mamason mesti orait semula....:)

    ReplyDelete
  3. Cik Som ,
    mamason terghalit...mengelamun sbb tu jadi mcm tu.Masak nasi saja pun.

    Ci yati,
    Mamason dah orait.Yipee.

    ReplyDelete