Monday, November 15, 2010

bang ooooooi

Mamason got to decline the invitation for prize giving ceremony at SKS ,demam dan batuk dia tak mahu baik betul although ubat KMC dah nak habis.Dah dewasa ni,system pertahanan diri jadi goyah.Orang bersin sikit,dia  dah demam.Orang batuk sikit,dia dah kena jangkit.

Penat gila nak kembalikan status rumah macam sediakala.Lihatlah keadaan sampai hari ini.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA            

karpet tu pakli baru basuh.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

sarung kusyen belum siap lagi.Kain baju belum lipat lagi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

reading corner masih jadi dumping corner.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Buku buku ni belum susun lagi.Kalau Dell tak tolong demam lagilah mamason.Kakaten lambat lagi nak balik….nu bulan 12 baru dia bye bye kat kangaroo. Raya Haji dah nak dekat. Nak suruh mamajade…perut pun tak larat bawa.Papamok? Eh baik tak payah minta tolong.Tengok tu….

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siap 4 kaki keatas.Tambah pula dengan dengkur dia.

Apakata kita ketuk pintu bilik kat belakang….Nanti Dell pergi tengok …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bang oh bang….dah petang  oooooi

4 comments:

  1. I love you Dell...bagus dia pandai tolong Mamason. purrr...meow!

    ReplyDelete
  2. cikgu..
    lawak sungguh tgk papamok tidur... mmg dah tak boleh dikejutkan pun waima bom meletup...
    enjoy betul 'anak2' cikgu lepas banjir dpt tidur di rumah shendiri.....

    ReplyDelete
  3. Angelina,
    Nak suruh dell masukkan kusyen dalam sarung,dia pula yang masuk.But he is one inquisitive cat.Curious memanjang.

    Pn rahmah,
    Kadang kadang Mok ni nampak kemalasan tahap gaban.Ikut suka saja dekat mana nak landing dengan dengkor yang boleh terbangkan bumbung!Tapi kiut.

    ReplyDelete