Wednesday, August 12, 2009

recipe for aten dan yang se gang dgnnya

ayam goreng pedas

this isnt  the exact replica of ayam goreng kurma mama

dekat nak puasa ni anak anak pasti teringat kat masakan bonda.Apa eh yang nak mama perturunkan hari ni.

 

ha ah. “Ayam masak cabai or sambal tumis ayam buah kurma

simply grind : cili kering ,belacan, bawang besar,buah keras,

Heat oil in the wok.

Fry the cili paste add assam and garam.Add buah kurma(shredded) and sugar. Masukkan sedikit kicap tiram.

Fry the ingredients until they smell nice and dry.

Akhir sekali masukkan ayem goreng yang telah digoreng.

Jadilah ayam masak goreng kurma mama. Itulah rahsianya.

Selamat mencuba!

2 comments:

  1. terliur~
    nak ayam masak merah~
    haha
    tenkiu mama
    HUGS!

    ReplyDelete
  2. ayam masak merah tu is the same recipe minus the korma and kicap tiram but plus the santan.

    ReplyDelete